Un carburant ieftin reprezintă un factor important în dezvoltarea business-ului tău. Cardoil Avantaj a pregătit…
Ochelari, cum vă puteți îmbunătăți perechea prin învelișuri speciale
Ochelari, cum vă puteți îmbunătăți perechea prin învelișuri speciale. Cum transformați o pereche de ochelari de vedere din câteva mișcări.
Filtre pentru lentilele de la ochelari: informații generale
Permiteți-ne să vă spunem ce s-a întâmplat zilele trecute la magazinul nostru. Un client mai în vârstă a venit să facă un examen ocular.
După ce s-a terminat procedura, a selectat rama (pereche de ochelari rotunzi), dar când l-am întrebat despre straturile pentru lentile nu știa despre opțiunile disponibile.
În aceste condiții i-am spus că lentilele au deja 4 filtre de protecție. Ele vin pe lângă cele suplimentare, cum ar fi pentru anti-lumina albastră. Situația ne-a făcut să realizăm că atât de mulți oameni nu știu despre diferitele opțiuni disponibile pentru învelișurile lentilelor.
Când cumpărați ochelari de vedere sau ochelari de soare trebuie să știți cum să vă orientați. Fie că e vorba de stiluri de rame sau de învelișuri pentru lentile.
Vorbim tot timpul despre diferite stiluri de rame. Vom dedica acest articol de blog numeroaselor învelișuri ce îmbunătățesc performanțele lentilelor.
Ce sunt filtrele pentru lentilele de la ochelari?
Acestea sunt filtre avansate, cum ar fi cele pentru protecția împotriva razelor UV, adăugate direct pe lentile în momentul fabricării. Iată câteva lucruri pe care trebuie să le știți despre ele:
- sunt disponibile pentru toate tipurile de lentile, adică lentilele cu viziune simplă, bifocale și varifocale;
- indiferent cât de bună sau de proastă este vederea dvs., aceste filtre vă vor ajuta performanța vizuală;
- lentilele anti-zgârieturi sunt mai rezistente decât cele obișnuite;
- puteți avea și o acoperire UV pe ochelarii de prescripție;
- aceste acoperiri ajută la performanța, aspectul și durabilitatea lentilelor.
Anumite filtre devin și mai importante în funcție de tipul de obiectiv pe care îl aveți. De exemplu, lentilele cu indice ridicat trebuie să aibă un strat antireflex. Reflectă mai multă lumină și estompează câmpul vizual.
Ghid pentru filtrele lentilelor
Sunteți pe punctul de a cumpăra lentile noi pentru perechea de ochelari de vedere? Puteți avea următoarele filtre pentru lentile.
1. Antireflex: o necesitate pentru toate lentilele
Un strat antireflex, cunoscut și sub denumirea de anti-orbire, e un strat subțire care se aplică lentilelor pentru a elimina reflexiile din față și din spate.
Un strat AR reduce reflexiile luminii de pe lentile și le face să pară clare. Deci, dacă v-ați săturat de ochelari strălucitori în fotografii, acest filtru va pune capăt problemelor voastre.
Iată câteva lucruri pe care trebuie să le știți despre acest filtru:
- o necesitate pentru lentilele mai subțiri, deoarece acestea tind să reflecte mai multă lumină;
- un strat AR poate îmbunătăți semnificativ experiența de conducere pe timp de noapte;
- elimină strălucirea și neclaritatea din câmpul vizual;
- este recomandat pentru lentilele asferice, deoarece curbele mai plate provoacă mai multe reflexii;
- elimină strălucirea intensă a lentilelor și îmbunătățește aspectul acestora.
Dacă doriți să știți cât durează un strat antireflex, putem spune 2 ani buni. Dar dacă aveți grijă cu ochelarii și îi curățați corect, acoperirea AR poate dura chiar mai mult decât atât.
2. Filtru anti-zgârieturi pentru lentile fără urme
Indiferent cât de atent încerci să fii cu ochelarii, nu îi poți împiedica să-ți cadă de pe față. Și când se întâmplă, apar mici zgârieturi pe toată suprafața lor. Nici nu arată bine, nici nu se simt bine.
Pentru ca ochelarii să nu fie zgâriați, lentilele sunt tratate cu un strat dur atât în față, cât și în spate. Utilizatorii au nevoie de ochelari cu lentile fără zgârieturi, dar sunt și mai importante atunci când:
- ești neglijent și ții ochelarii oriunde;
- cumpărați ochelari pentru copilul dvs.;
- aveți lentile din policarbonat sau cu indice ridicat;
- ai obiceiul de a-ți curăța ochelarii cu un prosop de hârtie.
Cu toate acestea, doar pentru că ochelarii dvs. au lentile anti-zgârieturi nu înseamnă că sunt „imune” la daune. Păstrați-le în teaca lor atunci când nu sunt utilizate. Nu le puneți pe o suprafață aspră!
3. Filtru de protecție pentru lumina albastră
Acest filtru e foarte recomandat pentru oricine are un program intens în fața unor monitoare. Lumina albastră de pe dispozitivele dvs. poate declanșa probleme precum încordarea ochilor și vederea neclară.
Având un strat protector pentru lentile, veți absorbi undele albastre dăunătoare și vă va face ochii să se simtă confortabil în timpul ecranului.
Iată ce face acest filtru:
- absoarbe undele albastre și previne deteriorarea sănătății ochilor;
- îmbunătățește contrastul ecranului, astfel încât să puteți vedea clar fiecare text sau imagine de pe ecran;
- când este utilizat noaptea, poate elibera melatonina, ceea ce face corpul să se simtă mai somnoros;
- poate reduce strălucirea ecranului și probabilitatea de oboseală a ochilor.
Lentilele împotriva luminii albastre sunt capabile să filtreze majoritatea acestor unde albastre notorii.
4. Ochelari anti-UV pentru a bloca razele soarelui
Dacă ați crezut că numai ochelarii de soare sunt competenți pentru a bloca razele UV, vă înșelați. Puteți obține cea mai bună protecție solară chiar și cu ochelarii de vedere.
Adăugarea unui strat anti-UV la lentile va împiedica razele soarelui să vă afecteze ochii.
Supraexpunerea la razele UV provoacă arsuri solare la ochi. De asemenea, duce la disconfort vizual temporar. Iată cum ajută o acoperire UV:
- filtrele UV eficiente pot oferi protecție solară 100%;
- sunt disponibile pentru toate tipurile de lentile, inclusiv pentru varifocale;
- protejează ochii împotriva radiațiilor UV de la lămpile fluorescente de acasă.
5. Lentile heliomate
Lentilele heliomate pot crește funcționalitatea ochelarilor și le oferă o margine cool. Lentilele heliomate sunt la fel ca lentilele obișnuite în culori vii pentru a oferi protecție solară.
Lentilele heliomate sunt disponibile în culori diferite, servind unor scopuri diferite:
- culorile verzi reduc strălucirea și filtrează într-o oarecare măsură lumina albastră. În plus, îmbunătățesc și contrastul vizual, contribuind la claritatea vederii;
- culorile maronii ajută vederea la niveluri scăzute de lumină. Făcând împrejurimile să pară mai luminoase, sunt perfecte pentru vremea înnorată;
- nuanțele de gri reduc luminozitatea și, prin urmare, sunt perfecte pentru persoanele cu sensibilitate la lumină. Ele vă ajută ochii să perceapă culorile pentru sporturile în aer liber.
Concluzie
Acestea sunt cele mai comune filtre de lentile pe care vi le veți oferi atunci când cumpărați ochelari. În timp ce unii comercianți percep o sumă de bani pentru aceste suplimente, alții le oferă în mod gratuit.
Se pot oferi filtre gratuite, cu excepția anti-luminii albastre și a lentilelor heliomate. Dar acestea sunt accesibile în comparație cu prețurile altor magazine. Pe medicaloptic.ro puteți găsi oferta completă pentru ochelari de vedere și ochelari de soare.
Sunteți în căutarea unor oferte link building? Zona de marketing online nu vă este pe deplin cunoscută? Nu va trebui să vă mai faceți griji! Intrați în contact cu noi pentru a afla cum vă putem ajuta în acest sens.