skip to Main Content
CDN și rolul rețelei de livrare a conținutului în SEO

CDN și rolul rețelei de livrare a conținutului în SEO

CDN, optimizarea timpului de încărcare a paginii, indiferent de locația geografică, este important pentru o mai bună performanță a unui website. CDN sau Rețeaua de livrare a conținutului îi ajută pe proprietarii de website-uri să facă acest lucru cu maximă ușurință și expertiză.

Acum, s-ar putea să vă gândiți cum funcționează un CDN ? Iar răspunsul este prin introducerea în cache a conținutului static. Ce este atunci conținutul static?

Puteți înțelege conținutul static ca fișierele precum CSS, HTML, Fișiere imagine și JavaScript etc., care nu se va schimba odată cu modificarea utilizatorilor sau a locațiilor geografice.

Conținutul static nu este generat în niciun set specific de reguli, cum se întâmplă cu conținutul dinamic.

Fișierele dvs. statice vor fi aceleași pentru toți utilizatorii din întreaga lume.

Combinația de conținut static și CDN

Când conținutul static al website-ului dvs. este disponibil pe un CDN sau rețea de livrare de conținut, vizitatorii dvs. îl va putea accesa în cel mai rapid mod posibil din întreaga lume.

CDN are centrele de date din întreaga lume. Îi permit website-ului dvs. să se bucure de viteza de pagină optimizată indiferent de locațiile geografice ale utilizatorilor finali. Altfel spus, nu contează de unde se face interogarea de căutare. Viteza de încărcare va fi aceeași pentru toate locațiile fizice.

Timpul de încărcare a paginii și SEO

Timpul de încărcare a unui website este foarte crucial atunci când vine vorba de performanța SEO a acestuia. Contează atât pentru experiența utilizatorului, cât și pentru motoarele de căutare.

Cât de rapid va fi website-ul dvs. pe Google depinde foarte mult de cât de rapid este timpul de încărcare.

CDN sau rețea de livrare de conținut este o rețea care este folosită pentru a crește în primul rând timpul de încărcare a website-ului în diferite părți ale lumii.

Analizând în profunzime acest articol, veți înțelege în detaliu acest termen și veți ști care este rolul său în SEO?

Să înțelegem acest lucru complex cu un exemplu concret.

Un website creat în România se va încărca mai rapid în țară decât alte părți ale lumii. Ceea ce încercăm să spunem este că, timpul de încărcare a website-ului crește pe măsură ce depășiți poziția inițială a serverului website-ului. Acum, de ce se întâmplă asta?

Latența de încărcare este un factor care decide viteza de încărcare a website-ului în diferite părți ale lumii și nu are legătură cu black hat SEO.

Rolul latenței în timpul încărcării paginii

Latența este timpul necesar pentru ca un server să răspundă la o solicitare. Reprezintă timpul de așteptare prin care un solicitant (și motoarele de căutare) poate accesa conținutul website-ului.

În ceea ce privește serverul inițial, latența va crește. Acest lucru va afecta negativ viteza de încărcare a website-ului. De exemplu, website-ul dvs. care a fost creat în România sau Marea Britanie, se va încărca extrem de lent în India. În astfel de scenarii, intervine CDN și joacă un rol cheie.

Care este rolul CDN în scăderea latenței?

De ce un website se încarcă încet în alte părți ale lumii în comparație cu locația în care a apărut? Se datorează faptului că clientul și serverul se distanțează unul de celălalt, pe măsură ce crește distanța fizică între ei.

Serverul website-ului începe să răspundă în mai mult timp atunci când este solicitat din alte părți ale lumii, cu excepția locației originale.

O rețea de livrare de conținut sau CDN funcționează pe conceptul menționat mai sus. Reduce distanța dintre client și server, indiferent de locația geografică, ceea ce ajută la reducerea timpului de încărcare a website-ului.

Există două tipuri de fișiere pe website-ul dvs.:

  • statice;
  • dinamice.

Așa cum am discutat anterior, fișierele statice sunt cele care nu au nevoie de nicio dezvoltare bazată pe anumite reguli. Fișierele dinamice sunt reguli specifice pentru utilizatori și locații diferite. Fișierele HTML, Javascript, CSS și imaginile sunt un exemplu de fișiere statice.

Aceste fișiere vor rămâne aceleași pentru fiecare utilizator care accesează website-ul. Acum, CDN pune aceste fișiere statice disponibile pe diverse centre de date din întreaga lume, ceea ce ajută la încărcarea unui website super rapid.

Funcționarea rețelei de livrare a conținutului

Sarcina principală a unui CDN sau a unei rețele de livrare de conținut este de a muta conținutul website-ului dvs. mai aproape de utilizator. Acest lucru ajută la îmbunătățirea timpului de răspuns al serverului și, în cele din urmă, timpul de încărcare a website-ului scade.

CDN reduce latența prin scăderea distanței dintre utilizator și server, ceea ce reduce și timpul de încărcare a website-ului.

Avantajele utilizării CDN sau a rețelei de livrare a conținutului

Fără îndoială, CDN este utilizat în primul rând pentru a reduce latența mai mare. Utilizatorii vor accesa website-ul mai repede ca oricând.

Prin urmare, există și multe alte beneficii ale CDN-ului.

Poate face cu adevărat minuni pentru a îmbunătăți performanța website-ului dvs. pe Google. Câteva lucruri complicate pot fi soluționate cu ușurință în timp ce utilizați CDN. Mai jos am menționat avantajele majore ale unui CDN:

  1. CDN grăbește timpul de încărcare a website-ului. Acesta este motivul principal pentru care oamenii sunt dornici să folosească CDN mai des. Un specialist SEO știe că timpul de încărcare este un factor crucial pentru performanța unui website. O viteză mai bună a paginii scade rata de respingere și ajută și la creșterea ratei de conversie;
  2. CDN joacă un rol cheie în îmbunătățirea securității website-ului dvs. CDN funcționează ca un firewall pentru website-ul dvs. și îl protejează împotriva mai multor amenințări de pe internet. Îmbunătățește securitatea website-ului dvs. cu o marjă mare. Atacul distribuit de refuz de serviciu (DDoS) este o problemă foarte frecventă cu care se confruntă website-urile în aceste zile. CDN vă va proteja website-ul de această amenințare. Furnizorii CDN vă oferă, de asemenea, mai multe setări pentru a ține de fapt hackerii departe de website-ul dvs. și a-l face mai sigur ca niciodată;
  3. Rețeaua de livrare a conținutului reduce lățimea de bandă. Deoarece oferă utilizatorilor fișierele statice pentru serverele lor, în cele din urmă scade lățimea de bandă, ceea ce în cele din urmă ajută la reducerea cheltuielilor de găzduire web;
  4. CDN este eficient în îmbunătățirea Disponibilității. CDN-urile ajută la îmbunătățirea disponibilității și a funcționării website-ului, folosind o serie de tactici. Acestea găzduiesc o parte din conținutul website-ului dvs. care crește timpul de funcționare și disponibilitatea acestuia.

Cum este benefică rețeaua de livrare a conținutului pentru SEO?

Acum vine adevărata întrebare. CDN ajută la stimularea SEO? Și după cum am văzut pe parcursul acestui articol, răspunsul este simplu. Da! CDN vă va ajuta să îmbunătățiți SEO-ul website-ului dvs. cu o marjă mai mare. Acesta vă va ajuta să îmbunătățiți rangul website-ului pe Google.

Să înțelegem un concept simplu. Care sunt cerințele utilizatorilor de la un website?

Încărcare ușoară și rapidă, mai puține complicații, reacție și o mai bună securitate. CDN vă ajută să bifați toate aceste aspecte. În plus, Google Algorithm consideră că acești factori sunt importanți și pentru clasamentele motoarelor de căutare.

Deci, fără îndoială, performanța SEO a website-ului dvs. este sporită atunci când utilizați un CDN puternic.

Deși v-am mai sugerat, totuși, dorim să vă reamintim acest aspect. Îmbunătățiți securitatea website-ului dvs. implicând conexiunea HTTPS și folosind noul protocol HTTP/2 și colectiv veți vedea o clasare mai bună a website-ului pe Google.

Gând final

Deci, totul a fost despre CDN și rolul său în performanța SEO a website-ului dvs. Un rol deosebit în îmbunătățirea rețelelor web este performanța. În special, viteza de încărcare a website-ului, dar există și alte motive bune pentru care ar trebui să luați în considerare utilizarea CDN pentru website-ul dvs.

Deci, cât de important considerați utilizarea CDN pentru viteza paginilor dvs.? Vă așteptăm opiniile în secțiunea de comentarii, iar dacă aveți nevoie de optimizare SEO datele noastre de contact sunt la dispoziția dvs.

Back To Top