skip to Main Content
Black hat SEO, ce tehnici și tactici trebuie să evităm când optimizăm

Black hat SEO, ce tehnici și tactici trebuie să evităm când optimizăm

Atunci când discutăm despre tehnicile și tacticile de optimizare SEO, cele din categoria black hat SEO sunt cele mai discutate. Aceasta se datorează faptului că sunt pe cât de controversate, pe atât de riscante.

O reprezentare adecvată în rezultatele motoarelor de căutare este cheia creșterii pentru un blog sau un website. Cu toate acestea, modul în care ai realiza-o ar fi întrebarea de milioane. Esența SEO constă în a face posibilă obținerea unei expuneri corecte la website-ul dvs. în motoarele de căutare.

Una dintre metodele utilizate în acest scop se referă la black hat SEO. Tehnicile din această categorie încearcă în esență să pirateze algoritmii Google. Funcționează încercând să-i înșele.

Este o opțiune bună pentru strategia de promovare web? Care sunt avantajele sau dezavantajele de a opta pentru black hat SEO? Să descoperim adevărul din spatele conceptului controversat numit black hat SEO în acest articol.

Ce este black hat SEO?

Black hat SEO

Black hat SEO se referă la practicile utilizate pentru a crește perspectivele unui website pentru a obține trafic și, astfel, rangul paginii. Se referă la „black hat” din cauza încălcării termenilor și condițiilor motoarelor de căutare.

Termenul este folosit pentru a descrie tacticile respinse și penalizate de motoarele de căutare, dar utilizate pe scară largă pentru îmbunătățirea clasării paginii în rezultatele căutării.

Utilizarea acestor tehnici și tactici poate duce la interzicerea website-ului. Aceste practici tind să fie neetice de cele mai multe ori, dar oferă rezultatele dorite într-un interval de timp mai scurt.

Tactica implicată în black hat SEO se concentrează pe localizarea și verificarea lacunelor din algoritmii folosiți de motoarele de căutare. Între timp, algoritmii devin tot mai performanți, iar sancțiunile mai drastice.

Pe ce se concentrează black hat SEO?

În esență, se concentrează asupra modului de a obține o afacere mai bună din motoarele de căutare. De fapt, blogurile și website-urile sunt destinate utilizatorilor finali.

Acest lucru face ca clienții, vizitatorii sau utilizatorii trebuie să fie ceea pe ce trebuie să vă concentrați.

Practicile black hat SEO, în schimb, acordă atenție pentru a obține un avantaj din direcționarea traficului din motoarele de căutare. Se concentrează pe exploatarea lacunelor pentru a avea un impact rapid.

În esență, black hat SEO se concentrează pe următoarele puncte:

  • încălcarea sau încercarea de a ocoli liniile directoare Google în beneficiul lor;
  • se concentrează pe a atrage atenția motoarelor de căutare, mai degrabă decât pe utilizatorii finali;
  • păcăliți clienții și vizitatorii cu pagini intermediare;
  • înșelarea grosolană a vizitatorilor.

5 tehnici comune de black hat SEO

Există câteva tehnici SEO de tip black hat pentru care proprietarii de website-uri optează. Desigur, ele pot fi neetice de folosit, dar nu vom discuta despre etică sau dreptate. Încercăm să analizăm câteva tactici de acest tip, astfel încât să vă faceți o idee despre modul în care funcționează conceptul.

Excesul de cuvinte cheie

Folosirea în exces a cuvintelor cheie este tehnica implicată în completarea conținutului dvs. prin cuvinte cheie irelevante. Aceasta este în esență o tactică folosită în scopul de a păcăli motoarele de căutare să creadă și să considere conținutul oferit ca fiind util.

Același cuvânt cheie este folosit în mod repetat pentru o perioadă de aproximativ patru până la cinci ori într-un singur paragraf. De fapt, black hat SEO folosește, de asemenea, multiplele variații ale unui singur cuvânt cheie pentru a face să pară ca și cum ar fi diferit.

De cele mai multe ori, aceste cuvinte cheie nu adaugă nicio valoare conținutului. Creează o experiență proastă pentru utilizatori. Desigur, este o idee minunată să folosiți cercetarea de cuvinte cheie, dar evitați folosirea acestora în exces în conținut.

Cloaking

Cloaking-ul se referă la utilizarea de conținut diferit pentru motoarele de căutare și pentru utilizatori. În timp ce înșelați Google prin codul web crezând că website-ul este despre mașini, în timp ce conținutul real se referă la asigurări.

Nu există reguli stricte pentru a defini ceea ce este corect și ce nu. Dar, ar fi o idee grozavă să vă respectați conținutul. Motoarele de căutare au devenit mai inteligente în aceste zile și pot găsi cu ușurință ceea ce nu este în regulă într-un website.

Website-urile spam sunt detectate cu ușurință și se confruntă cu perspectivele unei interdicții sau a unui efect sever asupra clasamentelor de căutare.

Conținut de calitate scăzută

O altă practică uzuală de black hat SEO presupune utilizarea conținutului de calitate scăzută. De cele mai multe ori, acest lucru implică preluarea conținutului de pe alte website-uri și prezentarea acestuia ca fiind unică.

Această tactică a funcționat în trecut, dar așa cum am spus deja, motoarele de căutare au devenit mai inteligente și pot găsi website-urile cu conținut plagiat destul de ușor.

Un astfel de conținut de calitate scăzută nu va funcționa întotdeauna. Sunteți obligat să fiți scos din clasamentul de căutare sau penalizați puternic pentru încălcări. Ar fi o idee mai bună să creați conținut nou decât să folosiți conținutul plagiat. De fapt, conținutul plagiat va reduce autoritatea website-ului dvs.

Legături superficiale

Link-urile superficiale se referă la un website sau la un set de website-uri special concepute pentru a primi backlink pe website-ul principal.

Fiecare dintre aceste website-uri oferă link-uri către website-ul principal, iar website-ul ocupă o poziție mai bună în rezultate.

Aceste legături superficiale sau website-urile care se leagă de website-ul principal au conținut de nivel scăzut și, prin urmare, nu ați avea un nivel ridicat. În loc să optați pentru astfel de tactici, ar fi bine să creați conținut original și unic, astfel încât backlink-urile să urmeze în mod natural.

Rețele private de blogging

De asemenea, denumite PBN-uri, acestea sunt o altă formă de creare a legăturilor superficiale. Folosirea în exces a unor astfel de rețele, înseamnă să obțineți backlink-uri. Funcționează prin cumpărarea domeniilor expirate care au avut o autoritate.

Aceste PBN-uri se leagă de website-ul principal, dar niciodată cu legătură între ele. Conținutul din domeniile expirate rămâne același cu cel ce a fost compilat anterior și apoi se conectează la website-ul monetizat.

Motoarele de căutare au primit recent capacitatea de a detecta PBN-uri și, dacă utilizați unul dintre ele, sunteți obligat să vă confruntați cu penalități. Există sancțiuni severe pe website-urile care folosesc PBN-uri pentru backlink.

De ce trebuie să evitați black hat SEO?

Ei bine, black hat SEO nu este ilegal dacă doriți să folosim fraza standard. Dacă sunteți dispus să îl utilizați, depinde de dvs. Cu toate acestea, dacă optați pentru aceste tehnici, aveți șansa de a fi penalizat atunci când sunteți prins. Aceste tactici încalcă liniile directoare prezentate de motoarele de căutare.

După cea mai simplă logică, sunt împotriva regulilor.

Desigur, este posibil să întâlniți câteva cazuri în care puteți observa o îmbunătățire pe termen scurt a clasamentelor dvs. de căutare și mai mult trafic organic, dar în cele din urmă sunteți obligat să încasați penalitățile motoarelor de căutare.

Motoarele de căutare precum Google devin mai sofisticate și, dacă vă propuneți să încălcați termenii și condițiile, puteți ajunge cu câteva rezultate devastatoare care v-ar afecta clasamentul și traficul general.

Tehnicile black hat SEO nu oferă nicio soluție practică utilizatorilor și nici nu vor oferi beneficii motoarelor de căutare. Rețineți că nu este ușor în aceste zile să utilizați asemenea practici și să treceți neobservat de motoarele de căutare.

Avantajele și dezavantajele black hat SEO

Ei bine, dezavantajele black hat SEO depășesc avantajele oferite de aceste tehnici dubioase. Singurul avantaj pe care la-ți putea găsi, ar fi să găsiți câteva beneficii pe termen scurt în obținerea unor clasamente mai bune de căutare. Ați ajunge să obțineți un clasament mai bun și un trafic mai bun în primele zile.

Totuși, dezavantajele sunt prea mari. Unele dintre problemele cu care vă puteți confrunta includ:

  • un nivel scăzut de experiență al utilizatorului poate fi una dintre problemele majore. După cum am explicat deja, tehnicile black hat SEO implică conținut de nivel scăzut și recurg la activități precum excesul de cuvinte cheie. În funcție de tactica pentru care ați optat, experiența utilizatorului poate fi grav afectată;
  • black hat SEO poate fi riscantă. Dacă sunteți prins folosind aceste tehnici, website-ul dvs. este obligat să se dezarhiveze și în condiții severe să fie eliminat complet din rezultatele motoarelor de căutare;
  • cel mai probabil ar funcționa ca strategie pe termen scurt decât să fie eficientă în ansamblu.

Iată motivele noastre pentru a evita să optați pentru black hat SEO. Vă rugăm să rețineți că nu o considerăm ilegală în niciun fel, dar riscurile implicate sunt mult mai mari.

Poate fi o afacere costisitoare

Black hat SEO era mai ieftin cu ceva timp în urmă. A venit o perioadă când Google și alte motoare de căutare au devenit mai inteligente și mai rapide. Dacă doriți cu adevărat să le faceți să funcționeze, trebuie să cheltuiți pentru tehnici costisitoare.

Există mai multe probleme asociate cu black hat SEO. Costurile și riscurile nu ar merita într-adevăr eforturile.

Prin urmare, nu ne rămâne decât să vă recomandăm să utilizați cele mai bune practici.

Tehnicile și tacticile folosite sunt riscante

Google sau alte motoare de căutare nu au mai rămas ceea ce erau acum doar câțiva ani. Acestea pot detecta ușor PBN-urile, excesul de cuvinte cheie și alte tehnici black hat SEO.

Pentru toate costurile pe care le-ați suportat pe website-ul dvs. și pentru tehnicile black hat SEO, puteți ajunge ca website-ul dvs. să fie interzis sau să fie eliminat complet de la indexare.

Totul ar deveni mult mai complicat

Sunteți echipat cu suficiente cunoștințe tehnice? Black hat SEO se referă la explorarea, găsirea și folosirea lacunelor motoarelor de căutare în beneficiul dvs.

Cu excepția cazului în care sunteți bine versat cu o cunoaștere completă a orientărilor și modului de funcționare a algoritmilor, poate fi într-adevăr destul de complicat și frustrant de cele mai multe ori.

Gânduri finale

Acest lucru a fost tot ceea ce avem de spus în privința black hat SEO și a problemelor cu care vă puteți confrunta. A opta pentru practicile white hat SEO ar fi o opțiune excelentă din toate punctele de vedere.

În mod ideal, ar trebui să fie cea mai bună opțiune pe care o puteți folosi dacă doriți o optimizare de căutare mai bună și mai fiabilă. Desigur, este nevoie de timp pentru a obține rezultatele dorite, dar puteți fi sigur de beneficiile acestora pe termen lung.

Dacă doriți să obțineți clasamente de top în rezultatele căutării, dar nu știți de unde să începeți, puteți vedea cu ce oferte SEO vă stăm la dispoziție. În cazul în care nu sunteți hotărâți cu privire la serviciile de care aveți nevoie, datele noastre de contact sunt la dispoziția dvs. pentru o ofertă personalizată.

Back To Top